Tredje dagen och en sammanfattning av allt

Skrivet av Daniel Åkerblom
bild (1)Uppe innan tuppen för avfärd mot Liphook och skolan Bohunt. En skola som funderade ut pedagogiken kring digitalisering innan de köpte datorer/plattor. De baserar sin pedagogik på Carol Dwecks Growth mindset Kortare klipp här. Mycket intressant påminnelse om att intelligens inte är statiskt. De har samma syn som Evan McIntosh: FAIL, First Attempt InLearning. Misslyckas som förutsättning för lärande. Här känner jag att jag behöver kolla in och läsa på mer om Growth mindset för att använda det mer i min undervisning.

En sammanfattning av Bett2014 tillsammans med Lin Education, de skolor som LinEdu arbetar med och KSGYF:

Jag får lov att säga att jag hade fått höra av kollegor jag träffade på ISTE2013 att BETT inte var mycket att ha. Lin Educations sätt att organisera alltihop gjorde att resan var väl spenderad tid. Detta beror naturligtvis på de människor jag har träffat dessa dagar. Allt från partillebor till skåningar och stockholmare. För att inte glömma bort Londonborna och de tillresta från övriga världen jag har träffat på. Det är massor på gång från Google men också från kollegorna. Det jag tar med mig hem är FAIL-tänket, Cynefin och rhizom (kopplat till lärande och undervisning och Carol Dwecks Growth mindset. Dessutom de som tillkommit till mitt personal learning network genom Twitter, bloggar och prat runt om här i London.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *