Nya digitala coacher 2016

Kalmarsunds gymnasieförbunds nya Digitala Coacher samlades i oktober i Kalmarsalen för att lära känna varandra och för att få en inblick i vad det kan innebära att vara Digital Coach.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-14-kl-10-10-17Eftermiddagens aktiviteter startade med lunch och sedan fick coacherna ta del av information kring vad uppdraget “Digital Coach” innebär. Något som är viktigt är att vara en god förebild, t.ex. genom att följa V-reglerna (väska,vätska och vaksamhet). Uppdraget handlar också om att vara stöd till lärarna i pedagogiska frågor. I väldigt enkla tekniska frågor kan lärare och elever ta hjälp av de Digitala Coacherna och därför fick de med sig ett par tips om datorn som kan vara användbara att känna till.

Digitala Coacher från årskurs tre var också på plats för att berätta om deras upplevelse av att vara Digital Coach. De berättade att de har engagerat sig i uppdraget i olika grad under olika perioder. Det är viktigt att tänka på att studierna alltid ska gå först. Att våga stå inför publik är något som de också utvecklat genom uppdraget att gå igenom uppstarten av datorn i flera klasser.

Att vara Digital Coach innebär även att det finns möjlighet att gå på utbildningar som kring datorns möjligheter. Den första handlar om Mac-en och genomförs kommande vecka.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-14-kl-10-10-54

De nya Digitala Coacherna fick också spela Kahoot, göra en lära-känna-övning, gå med i de digitala coachernas Facebook-grupp, utvärdera och fika under eftermiddagen. Det känns härligt att ha nya härliga elevrepresentanter i DC-gänget!

 

2 reaktion på “Nya digitala coacher 2016

 1. Eva Bjerding

  Hej! Vi tänkte också köra igång med elevcoacher för vår skola. Vi kör chromebooks i år 4-9 på Skansenskolan i Mörbylånga. Skulle vi kunna få komma på studiebesök med en elevgrupp på 5-10 elever i årskurs 7-9 som har valt IT-coach som inriktning på sin elevens vals tid?

  Vi är intresserade av hur det går till i praktiken. Hur kan de andra eleverna få hjälp av de här IT-coacherna? Hur når de ut med sin hjälp? osv.

  Vi är precis i startgroparna och mycket nyfikna!

  MVh Eva Bjerding IKT-pedagog Mörbylånga kommun

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *