Veckans tips – Twitter

Twitter fungerar som en mikroblogg, man skriver inlägg som på bloggen, men man är begränsad till 140 tecken. 140 tecken kan verka lite, men ställer också krav på att skriva endast det man vill förmedla. Ofta är det i form av länkar, bild och korta meddelanden. För att få se vad andra skriver måste man följa dem.

För mig är Twitter i första hand en nyhetssammanfattning. Genom att följa olika nyhetstidningar, tv-stationer och radio-stationer, både i Sverige och i utlandet får man snabbt viktiga nyheter i rubrikform. Är jag intresserad av en nyhet finns alltid en länk att klicka på för att komma åt artikeln eller filminslaget. På detta sätt kan jag också hålla mig uppdaterad om vad som händer i staden jag växte upp.

Skärmavbild 2013-06-20 kl. 08.03.35Idag är Twitter även ett sätt att få tips och idéer från andra med samma intresser som jag. Jag följer andra IKT-pedagoger, lärare, myndigheter. Ett enkelt sätt att dela sina idéer och tankar, ställa frågor och tipsa. Många andvänder Twitter till att tipsa om sina blogginlägg.

Mina andra intressen, som tv-spel och science-fiction, delar jag med andra på Twitter och kan använda detta forum för att komma i kontakt med dem.

Twitter hittar man på twitter.com. Jag kan även tipsa om TweetDeck, ett gratis app till Mac, där man enkelt kan få överblick på sin twitterkonto. TweetDeck hittar man i App Store.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *