Teknikstöd i skolan – del 1

IMG_0917Efter att jag (Jonas Nilsson) har arbetat med projektet Teknikstöd i skolan i snart ett år kan jag inte annat än konstatera att de flesta av eleverna som deltagit är positiva till effekterna av projektet. Jag hoppas och tror att utvärderingen av projektet kommer att visa på positiva resultat.

De erfarenheter jag bär med mig är bl a:
-att övergången till Google Apps (ksgyf) har varit positivt för många av eleverna som deltagit i projektet. Då syftar jag främst på möjligheten att synkronisera kalenderhändelser i olika apparater. Eleven kan sitta vid datorn och föra in aktiviteter på en lektion och sedan få påminnelse i mobilen med lämpligt intervall.

– att många av eleverna i projektet känner sig mer självständiga, kompetenta och tillfreds nu än innan projektets start. Detta framkommer bland annat i samtal med arbetsterapeuten och i samtal med elever man möter i verksamheten.

Nu väntar vi i projektet, (jag, Einar, Emma och Ann-Katrin) spänt på utvärderingen, och de filmer som Mediacuben gjort, vilket jag hoppas kunna publicera i del 2.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *