Skolbesök på Bohunt School

Skrivet av John Örtendahl

Idag har vi varit på skolbesök på Bohunt school i Worthing och fått chans att träffa, hjälpa och prata med elever i en engelsk skola. En ny miljö och nya bekantskaper ger ett stort utbyte i hur andra gör och nya idéer dyker upp hur jag kan jobba med mina egna elever.

image1

För årskurs 7 hade vi geometriundervisning om trianglar. Eleverna lärde sig rita likformiga, liksidiga och godtyckliga trianglar. De funderade på längder och vinklar för att senare applicera detta på mer avancerade figurer som pentagoner. När de var klara fortsatte eleverna rutinmässigt att göra filmer, om vad de lärt sig, med sina iPads i grupp. Filmerna ska senare redovisas för övriga klassen via apple tv. Detta moment är något jag tar med mig hem. Detta kan med fördel även användas i min egen undervisning. Då med gymnasieelever, mer avancerad matematik och deras datorer.

En reaktion på “Skolbesök på Bohunt School

  1. Mikaela Zere Haile

    Super bra eleverna fick rita själv, filmade och redovisade i grupp. Man lär sig bättre när eleverna aktiva själva. Jag tycker det är bra sätt att fånga elever på det sättet. Det är jätte viktigt för eleverna kreative tänkande än passiv deltagande. Tack för tips

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *