Lära på riktigt

Skrivet av Marie Lindberg Josefsson

Gruppen“Vill du lära dig att överleva i den didaktiska djungeln? Äventyret börjar i Speakers corner i Hyde Park och tar dig via en mängd fascinerande upplevelser och sevärdheter i London med inspiration och fokus på de utmaningar ni som pedagoger ställs inför.”

Självklart var detta ett givet val av spår. Ett val jag inte ångrar. Dagens “lärande på riktigt” gav mig tillfälle att möta flera kreativa och idérika människor. Det blev lärorika och intressanta samtal i olika situationer där vi förväntades samarbeta kring givna uppgifter och samtidigt dela med oss av våra erfarenheter om hur skolan bättre kan integreras i samhället eller vad det egentligen är som är det goda lärandet och mycket mer. Och det är ju precis ett sådant samarbete som behövs när det ibland kan kännas snårigt, som i en djungel.

Vi var ett team på fem personer som tog oss an uppgifterna med liv och lust, från Speakers corner H.Mtill slutstationen H.M.S Belfast. 11 000 steg visade stegräknaren när vi kom fram. Härligt! Det var ju färden mellan varje utmaning som också gjorde dagen så annorlunda och så bra. Väl på båten lyssnade vi på Ewan McIntosh, en fantastisk talare och inspirerande föreläsare. Så helhetsintrycket, trots en del teknikstrul, var mer än bra och överlevnadsinstinkten finns fortfarande kvar, bara något starkare nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *