Kick-off med Digitala Coacher

Efter en rekryteringsprocess under hösten med ansökningar från nya elever som är intresserade av att bli Digitala Coacher var det dags för en kick-off. 24 oktober gick detta event av stapeln på Glasveranden i Kalmarsalen. Inledningsvis gavs en beskrivning av Kalmarsunds gymnasieförbunds digitala satsning och hur Digitala Coacher är en viktig pusselbit i detta sammanhang. De ny Digitala Coacher fick en fördjupad beskrivning av vad som kommer att vara deras uppdrag framöver:

DSC_0225Utbildning. Tillsammans kommer  och Digitala CoacherIKT-pedagoger lära varandra saker som kommer att vara betydelsefulla för den fortsatta digitala utvecklingen inom Kalmarsunds gymnasieförbund.
Support. Kunskaper som Digitala Coacher har är grunden för att kunna ge support till andra elever och även lärare.

Föredöme. Det är viktigt att som Digital Coach agera som ett föredöme när det gäller att handha din dator.
Pedagogik. Digitala Coacher är en viktigt del i hur pedagogiken kan utvecklas med hjälp av digitala verktyg. Genom workshops kommer vi att ta fram olika modeller och förslag på hur den digitala tekniken kan användas inom undervisningen.

DSC_0257Digitala Coacher som tidigare varit med presenteras sig för de nya coacherna och berättade om vad uppdraget hittills har inneburit för dem. ”Gamla” DC såg även till att få en de nya i de digitala gemenskaperna som vi kommunicera inom.

En uppskattad lära-känna-övning och en högtempo tävling i Kahoot bidrog till en god stämning i lokalen. Och allt avslutades med en trevlig gemensam lunch.

Några elevröster från kick-offen:
”Mycket bra och lärorik! Otroligt rolig och samtidigt informativ. Jag har träffat trevliga människor och jag ser fram emot att fortsätta arbeta med dem.”
”Jag tycker att dagen varit jättebra och jättekul! Det var nice att få träffa andra Digitala Coacher och jag tycker ni som lärt ut saker till oss idag har gjort mig ännu mer motiverad att gå hit. Det har varit outstanding.”
”Bra och rolig. Fikat var gott och jag har lärt känna lite mera folk och har fått lite mer koll på vad det innebär att vara digital coach c: jag har också lärt mig om cmd+F1 som jag förmodligen inte kommer glömma. Tävlingen med frågor var också väldigt rolig.”

Vi hälsar de nya Digitala Coacherna välkomna och ser fram emot fortsatt bra arbete i ett härligt gäng.

En reaktion på “Kick-off med Digitala Coacher

  1. Pingback: Digitala coacher | IT-rådet vid HUC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *