Nya Digitala Coacher

IMG_0920
Det är fredag eftermiddagen och vi sitter i Kalmarsalens glasveranda och utanför ser vi ett soldränkt Kalmarsund. Vi har precis avslutat vår gemensamma lunch och från scenen ljuder tonerna från ”Heart Like Yours”. Det är vår Digitala Coach Molly som underhåller tillsammans med syster My.

Ja det är kick-off för drygt 50 nya Digitala Coacher inom Kalmarsunds gymnasieförbund. Dessa elevrepresentanter har betytt väldigt mycket när det gäller vår utveckling av digitaliseringen inom förbundet. De är naturliga deltagare när nya elever börjar i samband med skolstart och hjälper till med den ”digitala inskolningen”. De gör även ett bra arbete ”under ytan”, de hjälper och stöttar elever och lärare direkt i undervisningen. Detta kan de göra p g a de extra kunskaper de skaffar sig vid olika utbildningstillfällen. Vidare har de varit en viktig del vad det gäller att föra pedagogiska diskussioner som vi som IKT-pedagoger sedan kan bära vidare ut i verksamheten.

De nya Digitala Coachernas invigdes i uppdraget som bland annat handlar om att vara ett föredöme, kunna hålla i utbildningar och bidra med support. Tillställningen kryddades även med tävlingar där digitala kunskaper testades och en uppskattad lära-känna-övning.

Redan på tisdagen hölls den första utbildningen för våra nya DC då vi grundligt gick igenom funktioner på Mac-datorn och lite andra digitala verktyg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *