Veckans tips – Google – samma dokument i flera mappar

Förra vecka lärde jag mig en ny och användbar funktion i Google Apps. Alla har väl någon gång varit med om att ha beslutsångest över i vilken mapp man ska lägga sitt dokument. Man sitter och funderar, för dokumentet skulle behöva finnas i flera mappar. Man vill inte göra en kopia av det, för då måste man tänka på att uppdatera varje kopia om man jobbar vidare i dokumentet. Som lärare vill man kanske ha en mapp per klass, men ändå dela samma uppgift med klasserna.

Skärmavbild 2014-05-14 kl. 09.33.58Nu vet jag hur jag kan lösa detta, tack vare ett tips på Twitter. För att lägga samma dokument i olika mappar i Google gör du följande: markera dokumentet i fyrkanten till vänster om dokumentnamnet, håll ner cmd knappen (eller ctrl på PC) och sedan klicka på mappen “flytta till” (se bilden) och markera mappen eller mappar du vill lägga dokumentet i.

För att ta bort från en mapp utan att påverka andra mappar: markera dokumentet på samma sätt, håll ner cmd/ctrl knappen och klicka på mappen eller mappar du vill ta bort dokumentet ifrån.

2 reaktion på “Veckans tips – Google – samma dokument i flera mappar

  1. Dominika Svensson Inläggsförfattare

    I nya driven får man trycka på skift och z för att lägga samma dokument i flera mappar.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *