Ny navigering i Google Apps

Google uppdaterar sina produkter flitigt och senaste uppdateringen för Google Apps-användare innebär att den svarta menyraden med länkar till de vanligaste tjänsterna försvinner…
Svart_google_bar_edit2
…och byts istället ut mot en ”app-launcher”, som Google kallar det. Den nya navigeringen hittar du uppe till höger, när du är inloggad på någon av Google-tjänsterna. Knappen ser ut som ett litet rutnät med nio små kvadrater och när man klickar på den hittar man Google-tjänsterna.

Google_applauncher Denna förändring gör Google för att de vill få navigeringen att se likadan ut i mobilen, surfplattan och datorn. Läs mer om förändringen på den officiella Google sök-bloggen.

Om du använder webbläsaren Google Chrome kan ett tips för att fortsätta ha snabb åtkomst till de olika Google-tjänsterna vara att fästa flikar med de tjänster du använder ofta.

Fästa_flikar

Gör så här: Gå in på t.ex. Drive och högerklicka uppe på fliken. Välj ”Fäst flik” och det som då händer är att fliken blir mindre, lägger sig längst till vänster och oavsett om du stänger datorn eller webbläsaren så kommer fliken alltid innehålla samma webbsida. Alltså kan flera fästa flikar fungera som snabbknappar till de sidor/tjänster man använder mest.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *