Nätverkande, programmering och Bettmässa

3D-skrivareJust hemkommen från mitt fjärde besök på Bett-mässan så konstaterar jag att årets mässa inte hade fokus på någon superpryl som så ofta har varit fallet tidigare år. Jag tänker framförallt på smartboard och iPad. Årets mässbesök hade lite av allt… Man blev inte imponerad av någon enskild pryl, även om 3D-skrivarna börjar komma ner i pris och kanske inom kort får en plats i skolvärlden.

 

Det som imponerade mest på mig var istället en undervisningssituation som genomfördes av elever i en monter. Visst, det var säkert inövat, men vilket engagemang och vilken glädje! Trots all teknik på mässan så är det alltså en engagerad tonåring som får mig att få gåshud denna förmiddag i London.

Vidare hade jag förmånen att få lyssna på Bonnie Stewart under en förmiddag när hon föreläste om Digital Literacy i den underbara miljön på the Home House. De positiva effekterna av att tillhöra olika nätverk var en av de punkter som hon pratade om. Se bild.

Makeymakey

Programmering är på modet i stora delar av skolvärlden just nu. Jag lyssnade på Karin Nygårds,en pedagog som verkligen brinner för att få in programmering och digitalt skapande i undervisningen. Föreläsningen var inspirerande, men roligast var när vi under eftermiddagen fick leka med Makey Makey och att programmera legorobotar.

Mässa, spårval och föreläsningar i all ära. Det jag tar med mig är allt nätverkande som skett inom KSGYF, med LinEdu och alla andra som man träffat i samband med Bettshow -14.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *