Blomstrande SETT-inspiration

Skrivet av Nadja Prim
Förra veckan var jag på tio föreläsningar på två dagar! Wow, vad jag SETT och lyssnat på inspirerande människor som alla brinner för skola och skolutveckling. Det var allt från bedömning för lärande till arbetsminnesträning i relation till skolprestationer. Tre föreläsningar handlade om rätten till utbildning för de elever som inte förmår att gå i skolan, de vi ibland kallar hemmasittare. Föreläsare från Fryshuset pratade om självledarskap och Frida Monsén om att leda Youtube-generationen.

Nadja

Nadja Prim och Jenny Humala på SETT2015

Inspirationen på mässan var lika svår att värja sig mot som vårens grönska och växtkraft. Det slår mig att alla dessa tankar och all kunskap som presenterades kan liknas med hyllmetrar av fröpåsar nu i vårtider. Några av påsarna känner man igen, de har varit med tidigare bara fått lite ny layout. Några har visat sig vara pålitliga och på andra påsar står det: Årets nyhet! Visst blir man lite nyfiken på vad det är i den där påsen med årets nyhet….

För att öka chanserna att lyckas med fröer och sådd behövs kunskaper från dem som har erfarenheter av odling, vilka framgångsfaktorer de har använt t.ex. jordtyp, gödning, vatten och placering. Precis som att få tips från en trädgårdsmästare, ska vi inte vara rädda att fråga, få tips och föra dialoger med våra elever som ofta besitter stor kunskap i modern kommunikation. Detta var en gemensam ståndpunkt hos föreläsarna som belystes på ett eller annat sätt under konferensen.

Med den spirande inspirationen kanske de gamla växterna glöms bort. Dessa kan många gånger ansas vilket ger dem nytt liv tillsammans med ett blomsterstöd eller en ny spaljé.

Samt inte att förglömma, en stor framgångsfaktor inom trädgårdsodling: Rensa ogräs. Något som verkligen slagit mig och som jag reflekterat över de senaste dagarna är just hur vi kan rensa bland appar och vilka nya appar vi kan plantera.

Dagarna på mässan har inspirerat mig att våga SETTa nya frön med hopp om god skörd i nyrensad jord 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *