#BETT2014

BETT mässan

BETT mässan

Skrivet av Dominika Svensson

BETT2014. Det är andra gången jag får möjlighet att besöka London för BETT-mässan. I jämförelse med förra året var jag mer förbered inför själva mässan och hade höga förväntningar inför aktiviteterna med Lin Education.

IMG_0041

Bonnie Stewart

På den första aktiviteten fick jag möjlighet att lyssna på Bonnie Stewart (@bonstewart). Bonnie utbildar framtida lärare i Kanada och bedriver forskning kring sociala medier och undervisning. Efter att ha lyssnat på henne började jag fundera på min egen identitet på nätet. Vilka nätverk är jag med i? Vilken bild av mig som person kan man får genom att se min aktivitet på Internet? Ger jag en trovärdig bild av mig? Kan jag stå bakom den information som man kan hitta om mig där ute? I människans natur ligger det att förändra sig. Den person jag är idag har utvecklats genom flera steg, genom olika händelser i mitt liv, genom de olika personer jag träffade. Det är av stor betydelse att man är medveten om att spåren vi lämnar efter oss på nätet är bestående. De suddas inte ut lika lätt som ord skrivna på papper. Jag har en identitet på nätet och kan stå för den bild man får av mig. Det är dock viktigt att vi tar med oss det till klassrummet och diskuterar med eleverna, så att de blir medvetna om att de lämnar spår på Internet varje gång de interagerar med det.

London

London

Det viktigaste med resan är möjlighet att träffa andra, både lärare och skolledare från hela Sverige. Man får möjlighet att få en bild av de olika skolornas tankar inför framtiden, nuläge och kan jämföra det med den egna verkligheten. Att få möjlighet att föra pedagogiska samtal med lärare från olika stadier, från förskolan till gymnasiet. Utan detta riskerar man att vara hemmablind. Alla dessa samtal gav mig insikten att vi är på rätt väg och att vi har kommit en bra bit på den. Men även att det finns mycket kvar att göra och flera möjliga vägar att gå. Jag vinkar adjö till London fylld med många nya tankar och idéer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *