BETT 2014 med LinEducation & KSGYF – Välkommen att dela mina upplevelser

Skrivet av Maria Olsen

Vårt uppdrag är ett gästblogginlägg på max 200 ord om en av våra upplevelser på BETT 2014. Mitt mål har varit att dokumentera och beskriva mina upplevelser så att även du som inte var med ska kunna dela mina kunskaper – för det krävs mer än 200 ord.

IMG_3385

Mitt blogginlägg blir därför en sammanfattande reflektion med länkar vidare till respektive upplevelse där du kan läsa mer och fördjupad information om respektive spår som jag deltog i. Jag har försökt att vara så utförlig som möjligt och länka till alla aktiviteter och material som omnämnts under dagarna – kort sagt den läsarservice jag själv hade önskat om jag läste detta blogginlägg av någon som deltagit på resan.

Resan till London har varit inspirerande på många sätt och från olika perspektiv. Först och främst har resan inneburit värdefullt nätverkande, både med kolleger inom förbundet och nya kontakter utifrån. Redan på vägen till BETT bloggade jag om idéutbyte jag hade med kolleger inom förbundet. En viktig aspekt av den här resan är att vi ökar den kollegiala känslan mellan skolorna inom förbundet och kan dela erfarenheter och utöka samverkan oss emellan. På mina spår har jag dessutom haft möjlighet att lära känna och samverka med andra personer från hela skolsverige – från administrativ skolpersonal, lärare, rektorer och gymnasiechefer. Värdefulla kontakter både på ett personligt plan, från ett skolperspektiv och för gymnasieförbundet i stort. Spåren jag har deltagit i har varit inspirerande och väckt många tankar om hur jag kan arbeta vidare inom vår digitala satsning i min egen undervisning, på skolnivå och inom förbundet. Som engelsklärare har resan dessutom inneburit värdefull fortbildning genom skolbesök och material för undervisningen hemma.

Sammanfattningsvis (och nu har jag redan överskridit maxgränsen för detta blogginlägg) har resan haft detta tredelade perspektiv – utvecklande för mig själv, för min skola och för förbundet i stort.

Tisdag: Resan till BETT

Onsdag: Lärande på Riktigt

Torsdag: Digital Literacitet & Open Badges

Fredag: Skolbesök på Bohunt School Academy

Lördag: På väg hem från BETT

Om du blir nyfiken på något av mina spår eller vill veta mer om något jag skriver om, tveka inte att kontakta mig!

Maria Olsen
Ölands Gymnasium

maria.olsen@ksgyf.se
@TeacherMe2
Instagram: teacherme

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *