Besök på Bowes Primary School

Skrivet av Alice Lohman
bild 1I morse satte jag mig på en buss som skulle ta mig till min sista valda aktivitet, Bowes Primary School, London. I skolan går barn upp till 11 års ålder. Jag har aldrig sett så mycket teknik på en skola, det visade sig att skolan var sponsrad av Apple. Trots all teknisk utrustning låg skolans fokus på lärandet för livet. Att skapa en kreativ och stimulerande miljö för barnen. Det hade de verkligen lyckats med! Vi gick runt för att titta i olika lektionssalar där barnen arbetade. Lärarna berättade att teman för undervisningen kommer från barnen själva, i de frågor de ställer. Exempelvis ville en grupp elever lära sig om teater.
Läraren utformar undervisningen efter det temat i samtliga delar av undervisningen. Just idag bild 2jobbade de med att tillverka varsin app om Shakespeare i Appshed som de sedan skulle låta kompisarna testa. Senare skulle de göra en presentation i Keynote över hur de gjorde appen och dela instruktionen med övriga elever. På så vis lär de varandra. Skolbesöket var inspirerande, även för mig som arbetar på gymnasiesärskolan. Mycket fokus låg på att få med föräldrarna, att kommunicera med dem och göra dem delaktiga i sina barns lärprocess. Något som jag fastnade för under besöket var skolans sätt att arbeta kreaivt med tekniken. Det gjordes filmer, leranimeringar, appar, photoshop-konstverk, häftig musik i Makey Makey osv.
Mitt i all teknik sprang en liten ”terapihund” runt. Han var ledig på fredag men hade ändå tagit sig till jobbet pga besöket från Sverige.
Skolans budskap är: Bowes primary school -be included. Det fanns en grupp elever inom autismspektrumet. De hade möjlighet att vara i ett eget klassrum men målet var undervisning bland de andra barnen.
bild 3bild 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *